Celtics suspenderer træner Ime Udoka for hele sæsonen 2022-23 for ‘overtrædelse af holdpolitik’

At Boston Celtics har suspenderet træner Ime Udoka for hele 2022-2023-sæsonen for “overtrædelse af holdpolitikker,” meddelte franchisen torsdag. Udokas suspendering træder i kraft med det samme, og Celtics vil beslutte sig for hans fremtid efter denne sæson på et senere tidspunkt.

Assistent-træner Joe Mazzulla er angiveligt indstillet til at fungere som midlertidig manager ESPN. Celtics pressemeddelelse, der annoncerer Udokas suspendering, gav ingen information om, hvem der skal overtage holdet.

Udoka udgav en personlig erklæring efter Bostons meddelelse: “Jeg vil gerne undskylde over for vores spillere, fans, hele Celtics-organisationen og min familie for at have svigtet dem. Jeg er ked af at have bragt holdet i denne vanskelige situation, og jeg accepterer holdets beslutning. Af respekt for alle involverede vil jeg ikke kommentere yderligere.”

Årsagen til Udokas suspendering er et angiveligt samtykke, men upassende forhold til en medarbejder på holdet. The Athletic Shams Charania rapporteret onsdag. Udoka overvejede at træde tilbage fra sin stilling, lyder det Sports Illustrateds Chris Mannix; Han har dog angiveligt besluttet ikke at træde tilbage.

Boston ansatte Udoka i juni sidste år, efter Brad Stevens, Udokas forgænger, overtog som holdpræsident. Celtics startede 23-24 under Udoka, men dominerede resten af ​​den ordinære sæson ved at vinde 28 af deres sidste 35 kampe. De afsluttede NBA med det bedste forsvar og nåede NBA-finalen for første gang siden 2010. Boston tabte til sidst til dem Warriors of the Golden State i seks kampe.

Før han kom til Celtics, var Udoka assistenttræner i ni sæsoner og tilbragte syv år med Gregg Popovich San Antonio Spurs Medarbejder arbejdede hos Brett Brown for et år siden på Philadelphia 76ers og Steve Nash på Brooklyn netværk.

Mazzulla fungerede som assistenttræner under både Udoka og Stevens efter at være blevet ansat af daværende præsident Danny Ainge i 2019. Tidligere denne offseason var han til et interview for Utah Jazz‘s åbne cheftrænerstilling, som til sidst gik til den tidligere Celtics-assistenttræner Will Hardy. Derefter forfremmede Boston Mazzulla til en front-of-bank-rolle, ifølge Boston kloden.

Mazzulla begyndte sin trænerkarriere som assistent i Fairmont State i 2013-14. Han forlod efter tre år for at slutte sig til Celtics G League-udlæggeren i et år, dengang kendt som Maine Red Claws. Han vendte tilbage til Fairmont State, hvor han trænede i to år og førte holdet til en rekord på 43-17 og eliminering i første runde i 2019 NCAA Division II-turneringen.

Leave a Comment