Church of England forbyder Desmond Tutus datter fra begravelse på grund af ægteskab af samme køn


London
CNN

Den engelske kirke har forbudt det Ærkebiskop Desmond Tutu‘s datter forhindret i at udføre sin gudfars begravelse, fordi hun er gift med en kvinde.

Martin Kenyansom døde tidligere på måneden i en alder af 92, efterlod udtrykkelige ønsker til sin guddatter, pastor Mpho Tutu van Furth, en anglikansk præst, om at lede hans begravelse.

Men hans families anmodning om, at ceremonien blev afholdt i hans lokale kirke i Shropshire, England, blev afvist af bispedømmet Hereford fordi datteren til Nobels fredsprisvinder lever i et ægteskab af samme køn.

I et interview med CNN sagde Tutu van Furth, at Kenyons døtre havde planlagt, at begravelsen skulle holdes i St Michael and All Angels Church i landsbyen Wentnor, hvor han boede.

“Hans hjem i Shropshire var ved siden af, og han var medlem af det samfund i 30 år,” sagde hun om sin gudfar.

Ægteskaber af samme køn blev legaliseret i England og Wales i 2014, men Church of Englands officielle holdning er imod det, og dens ministre kan ikke udføre eller velsigne sådanne ceremonier.

I en erklæring sendt til CNN sagde bispedømmet Hereford, hvor kirken er baseret: “Vi erkender, at dette er en vanskelig situation. Rådgivningen blev givet i overensstemmelse med den nuværende House of Bishops-vejledning om ægteskab af samme køn.”

Tutu van Furth blev ordineret i 2004 ved US Episcopal Church i Alexandria, Virginia. Den episkopale kirke, der ligesom Church of England er en del af den anglikanske nadver, tillader sine præster at indgå ægteskaber af samme køn.

Tutu van Furth sagde, at hun følte, at tiden var inde for Church of England til at følge med tiden, men tilføjede: “Kirken bevæger sig i det tempo, kirken bevæger sig. Jeg ved ikke, hvornår der vil være nok mennesker tilbage til at sørge, eller hvornår der vil være nok mennesker, der har lidt nok smerte til, at samfundet kan ændre sig. Men der kommer et øjeblik.”

I stedet for at overlade begravelsen til en anden, valgte Kenyons familie at holde den i et telt i haven til præstegården ved siden af.

“Børnene følte, at det var vigtigere at opfylde deres fars ønsker angående hans begravelse, så vi havde en smuk bisættelse i et telt i haven,” sagde Tutu van Furth til CNN.

Kenyon, som blev interviewet af CNN tilbage i december 2020, da han blev en af ​​de første mennesker i verden til at modtage Covid-19-vaccinen, havde været en nær ven af ​​Tutu van Furths afdøde far.

Ærkebiskop Tutu, ordineret til den anglikanske kirke i 1960, tilbragte 1960’erne og 1970’erne på at veksle mellem sit hjemland Sydafrika og London. Det var dengang, han mødte Kenyon for første gang.

Tutu van Furth fortalte CNN: “Mine forældre kom til London i 1962. Min far kom før min mor og far og Martin blev venner. Martin mødte min mor på båden fra Sydafrika, og da jeg blev født i 1963 bad mine forældre Martin om at være min gudfar.

“Min mor sagde, at Martin var den person, der var mest ansvarlig for, at mine forældre nogensinde følte sig hjemme i Storbritannien. Hans personlige påstand var, at han gav mig mit første måltid – en teskefuld champagne!”

Beslutningen om at stoppe Tutu van Furth fra at holde ceremonien i kirken blev stemplet som “homofobisk” af hendes kone Marceline Tutu van Furth, professor i pædiatriske infektionssygdomme i Holland, hvor parret bor.

i en (n Åbent brev til Gud offentliggjort på LinkedInHun beskrev sig selv som en ateist, der blev “byttet velkommen i denne religiøse familie meget varmt.”

I brevet henviste hun til et citat fra sin afdøde svigerfar, som vides at have sagt det ville ikke tilbede en homofob gudtilføjer: “Min anmodning til dig er: Hjælp venligst folket i Church of England, som bestemt er homofobiske, med at rense deres sind og tillade enhver præst at gifte sig med enhver person, de respekterer og elsker.”

Leave a Comment