Forskere kan nu bygge strukturer med sværme af flyvende droner

Sværme af droner kan være på en fremtidig Mars-mission. (Billede: Yusuf Furkan KAYA, Aerial Robotics Laboratory, Imperial College London/Empa)

Forskere i Schweiz og Storbritannien har udviklet flyvende 3D-printrobotter, der kan bygge strukturer på vingerne som bier og hvepse.

De siger, at teknologien kan bruges til at konstruere eller reparere bygninger på vanskelige steder, såsom katastrofeområder eller toppen af ​​skyskrabere.

Dronerne arbejder sammen om at deponere lag af materiale styret af et digitalt design, der justerer deres bevægelser, mens de går.

De er fuldt autonome under flyvning, men overvåges af en menneskelig controller.

  • Se dronerne i aktion:

“Vi beviste, at droner kan arbejde selvstændigt og i tandem for at konstruere og reparere bygninger, i det mindste i laboratoriet.” sagde Forskningsleder Prof. Mirko Kovac. “Vores løsning er skalerbar og kan hjælpe os i fremtiden med at opføre og reparere bygninger i svært tilgængelige områder.”

Flåden består af “BuilDrones”, der deponerer materialer under flyvning, og kvalitetskontrol “ScanDrones”, der måler deres ydeevne og hjælper med kontrol.

Under hele konstruktionen evaluerer dronerne den trykte geometri og justerer deres adfærd for at opfylde specifikationerne til inden for fem millimeter.

En BuilDrone og en ScanDrone byggede dette 2m høje tårn af hurtighærdende skum (University College London/BRE)

Forskerne fik flåden til at bygge en 2 m høj cylinder bestående af 72 lag af et polyurethanbaseret skum og en 18 cm lang cylinder bestående af 28 lag af et skræddersyet cementmateriale.

Holdet kommer fra Imperial College London og Empa, Federal Materials Testing and Research Institute med base i Dübendorf nær Zürich.

Medforskere inkluderer Robert Stuart-Smith, Stefan Leutenegger, Vijay Pawar, Richard Ball, Chris Williams og Paul Shepherd og deres forskerhold ved University College London, University of Bath, University of Pennsylvania, Queen Mary University of London og fra Technical University af München).

Projektet er støttet af det svenske byggefirma Skanska og den britiske rådgivende ingeniør Buro Happold samt den britiske forskningsorganisation BRE.

Leave a Comment