Mindst 77 migranter er dræbt, efter at båd fra Libanon forliste ud for Syrien

Mindst 77 migranter druknede, da en båd, de var gået om bord i Libanon, sank ud for den syriske kyst, sagde Syriens sundhedsminister fredag, i et af de mest dødbringende skibsvrag af sin art i det østlige Middelhav.

Libanon, som har været fast i en finanskrise siden 2019, stemplet af Verdensbanken som en af ​​de værste i moderne tid, er blevet et springbræt for ulovlig migration, hvor dets egne borgere slutter sig til de syriske og palæstinensiske flygtninge, der råber på at forlade landet. deres hjem ønsker.

Omkring 150 mennesker, hovedsageligt libanesere og syrere, var om bord på den lille båd, der torsdag sank ud for den syriske by Tartus.

“77 mennesker er døde,” sagde Syriens sundhedsminister Hassan al-Ghabas til stats-tv fra Al-Basel Hospital i Tartus, hvor 20 overlevende blev behandlet, heraf otte i kritisk tilstand.

Fem libanesere var blandt de reddede, siger Libanons fungerende transportminister, Ali Hamie, til AFP.

Tartus er den sydligste af Syriens vigtigste havne, der ligger omkring 50 kilometer nord for den nordlibanesiske havneby Tripoli, hvor migranterne gik om bord.

“Vi har at gøre med en af ​​vores største redningsaktioner nogensinde,” sagde Sleiman Khalil, en embedsmand i det syriske transportministerium, til AFP, mens eftersøgningen efter overlevende fortsatte.

“Vi dækker et stort område, der strækker sig langs hele den syriske kyst,” sagde han og tilføjede, at høje bølger hæmmede deres indsats.

Ifølge de syriske myndigheder støttede russiske skibe eftersøgningsoperationer.

Rana Merhi fra den syriske arabiske Røde Halvmåne sagde, at identificerede lig blev transporteret til en grænseovergang for at blive udleveret til det libanesiske Røde Kors.

“Nogle af ofrenes pårørende kom fra Libanon … for at identificere de døde,” sagde Ahmed Ammar, en Tartus sundhedsembedsmand.

Mange af bådens libanesiske passagerer kommer fra fattige regioner i den nordlige del af landet, herunder Tripoli.

“Husk, at disse mennesker havde familier, de holdt af, og drømme, de ønskede at forfølge,” sagde Det Europæiske Råd for Flygtninge og Eksil. tweetede fredag.

Byen er blevet et knudepunkt for illegal migration, hvor de fleste migrantbåde sejler fra dens kyster.

Blandt de overlevende var Wissam al-Talawi, en indbygger i Tripoli, som blev behandlet på et hospital, fortalte hans bror Ahmad til AFP.

Men ligene af Wissams to døtre på fem og ni år er blevet returneret til Libanon, hvor de blev begravet tidligt fredag, sagde Ahmad.

“De tog afsted for to dage siden,” tilføjede han.

“(Min bror) havde ikke råd til sine daglige udgifter eller udgifterne til at få sine børn indskrevet i skolen,” sagde han og tilføjede, at Wissams kone og to sønner stadig er savnet.

Den Syriske Arabiske Røde Halvmåne offentliggjort billeder på sin Facebook-side viser frivillige, der bærer fyrede lig ind i en ambulance. Andet Video viste sig at vise frivillige, der slæbte en livløs krop ind på stranden.

Andre redningsfolk ledte efter overlevende langs kysten af ​​Tartus.

Fra den kontinuerlige reaktion på ulykken med forliset af en båd overfor Arwad, hvor de syriske arabiske Røde Halvmåne-frivillige har været på Tartous-stranden siden i går, torsdag, for at redde de overlevende og transportere ligene af ofrene under eftersøgningsoperationerne. på.

Indsendt af ‎Syrisk Arabisk Røde Halvmåne – Syrisk Arabisk Røde HalvmåneFredag ​​den 23/09/2022

Snesevis ventede på, at lig ankom til Arida-grænseovergangen mellem Libanon og Syrien.

Disse omfattede beboere i den palæstinensiske flygtningelejr Nahr al-Bared nord for Tripoli, hvor nogle af de døde og savnede bor.

“Jeg er en gammel mand, men hvis jeg havde chancen for at dø til søs, ville jeg hellere gøre det end at leve et ydmygende liv i dette land,” sagde en af ​​dem fra krydset, da han hørte nyheden om sin forsvundne niece og nevø. ventede.

Siden 2020 har Libanon oplevet en stigning i antallet af migranter, der bruger landets kyster til at forsøge den farlige krydsning i overfyldte både for at nå Europa.

I april dræbte forliset af en overfyldt migrantbåd, der blev forfulgt af den libanesiske flåde ud for Tripolis nordkyst, snesevis, hvilket udløste vrede i landet.

De nøjagtige omstændigheder omkring denne hændelse er stadig uklare, og nogle om bord hævder, at flåden ramte deres skib, mens embedsmænd insisterede på, at smuglerne gjorde hensynsløse forsøg på at flygte.

Mange af ligene blev aldrig fundet.

Den 13. september annoncerede den tyrkiske kystvagt seks migranters død, inklusive to babyer, ud for kysten af ​​den sydvestlige Mugla-provins og reddede 73 mennesker, der forsøgte at nå Europa.

De var angiveligt gået om bord fra Tripoli i Libanon for at nå Italien.

De fleste både, der afgår fra Libanon, sejler mod EU-medlemmet Cypern, en ø omkring 175 kilometer mod vest.

Ifølge Den Internationale Organisation for Migration (IOM) er over 24.000 migranter blevet meldt savnet Middelhavet siden 2014. Gruppen siger, at det centrale Middelhav er “verdens dødeligste kendte migrationsrute,” med mere end 17.000 dødsfald og forsvinden siden 2014.

Leave a Comment