SNES Star Fox kører nu med silkebløde 60 fps takket være et nyt hack

En demonstration af den 60 fps hackede version af stjerneræv udgivet i denne uge (selvom denne demo ikke kommer meget over 30 fps som angivet i nederste venstre hjørne).

Hvis du var et Nintendo-barn i 90’erne, var du sandsynligvis blæst bagover af hvordan stjerneræv og dens SuperFX-chip kunne gengive fulde 3D-verdener på 1993-æraens SNES-hardware. Men hvis du spiller spillet igen i dag, vil du sandsynligvis blive skuffet over spillets hakkende billedhastighed, som maxer ud på lammende 20 fps.

Indtast langsigtet stjerneræv ROM hacker kanwontuhvem er ansvarlig for den funktionsrige version Star Fox Exploration Showcase hakke. I denne uge, Kando udgivet en patch som låser op for 30 eller endda 60 fps-tilstande i en emuleret stjerneræv (eller stjerneræv 2em) ROM. Resultatet er en ekstremt flydende oplevelse, der sandsynligvis er tættere på de lyserøde minder, du har fra de tidlige 90’ere stjerneræv end det originale spil nogensinde kunne.

Et designproblem

forsøg på at accelerere stjerneræv er ikke noget nyt for hacking- og emuleringsfællesskaberne. I årevis har spillere gjort det overclockede SuperFX-chips eller Kør emulatorer ved højere hastigheder for at forsøge at øge spillets billedhastighed.

Forstørre / SuperFX-chippen er blot en af ​​mange patron-coprocessorer, som en SNES-emulator skal håndtere korrekt.

Men mens disse metoder gør det stjerneræv Efterhånden som de kører hurtigere (og jævnere), fremskynder de også spillets interne logik i samme grad. Det betyder, at fjendtlige skibe og din Arwing vil flyve meget hurtigere, end Nintendo havde til hensigt, en effekt, der også kaster spillets fremragende musik off-beat med den automatisk rullende handling på skærmen. Tredobbelt hastigheden af ​​spillet for at opnå en oplevelse på 60 fps gør det uspilleligt hurtigt under alle omstændigheder.

Designet og begrænsningerne af den originale SuperFX-chip gør dette til et svært problem at løse. I et spil som stjernerævSuperFX-chippen kan tage to hele rammecyklusser overføre sine 3D-billeder til systemets video-RAM (selvom kun 75 procent af den tilgængelige skærmejendom bruges). Tilføj beregningstiden for spillogik, fjendens bevægelser osv., og spillet viser en ny frame med kun en tredjedel af SNES’s standardhastighed på 60 fps.

“SuperFX-spil er en slags specialtilfælde”, emulatorforfatter nær (aka byuu) sagde Ars i 2019 mens vi diskuterer en overclock-fokuseret opdatering til deres præcisionsfokuseret emulator bsnes. “Fordi de har en tendens til ikke at køre med 60 fps på grund af kravene fra software, der rasteriserer fuldskærme på SNES, er spillogikken designet til billedhastighederne. Så selvom du accelererer stjernerævspilmotoren ser ud til at køre for hurtigt nu.”

Sæt farten ned for din rulning

For at omgå dette problem omkoder Kandos hack først spillet for at udføre tre frames’ instruktioner (målt i IRQ rutiner) i perioden med en billedcyklus (eller to spilcyklusser i 30 fps-tilstand). Men for at forhindre, at selve gameplayet går hurtigere, programmerede Kando sin version til kun at genberegne spillogikken (eller “strates”) hver tredje frame (eller hver anden frame i 30fps-tilstand). “Dette vil bremse spillet tilbage til dets ORIGINAL hastighed,” skriver Kando.

Desværre finder Kando ud af, at denne version af spillet er blevet hacket har stadig brug for hjælp fra en overclocket SNES CPU og derfor, virker ikke på SNES hardware. Selv i emulatorer konfigureret til at køre i overclocket tilstand, kando advarer at i 60 fps mode “når der er nogle objekter på skærmen, bliver FPS meget variabel mellem 30 og 60 fps (der ser også ud til at være nogle musikhastighedsproblemer med 60 fps afspilning).

stjerneræv 2 ser glattere ud end nogensinde

Bortset fra begrænsninger er det fantastisk at genopleve stjernerævs actionfyldte gameplay uden de kvalmende billedhastigheder, der er iboende i begyndelsen af ​​90’ernes 3D-grafik (eller de sygelige spilhastigheder fra tidligere billedhastighedshack). Vi spiller det sammen i weekenden vores afmatningsfrie, SA-1 forbedrede kopi af trin 3 i et forsøg på at genopleve den bedste version af vores barndom.

Leave a Comment